Welkom bij Steefit

PREVENTIEVE ZORG

Onze sportmasseurs richten zich op de begeleiding van sporters en niet-sporters, zodat hun gezondheid en conditie wordt behouden, verbeterd of hersteld. Belangrijk onderdeel hierbij is de preventie van blessures en overbelasting. Door middel van preventieve zorg proberen we mensen bewust te maken van het feit dat een groot percentage van lichamelijke klachten gewoon te voorkomen is door meer zorg aan het lichaam te besteden. Het voorkomen van blessures, is nog altijd beter dan het genezen ervan. 

SPIERKLACHTEN

Blessures en klachten aan spieren, pezen en gewrichten komen veelvuldig voor. Ze ontstaan bij het beoefenen van een sport of ze ontstaan tijdens onze dagelijkse bezigheden, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Sporten, een drukke baan of studie laten vaak fysieke sporen achter, dit kan zich bijvoorbeeld uiten in rug of nekklachten. Uiteraard wil je dan weer snel fit zijn! Maar wat is het beste traject voor herstel en hoe maak je de kans om weer terug te vallen in een blessure of klacht zo klein mogelijk?

VOOR WIE?

In de praktijk komen sporters, die een sportmassage als onderdeel van hun trainingsschema gebruiken, bijvoorbeeld als voorbereiding op een marathon. Maar ook sporters die geblesseerd zijn geraakt en hun blessure willen laten behandelen en begeleiding willen bij het herstel.

Uiteraard zijn het niet alleen sporters die blessures en klachten hebben. Wie herkent het niet, een drukke baan, elke dag werken achter de computer en veel aan het hoofd? Ondanks dat toch maar begonnen met het witten van het plafond of een ander klusje dat er nog lag. En dan ineens begint het lichaam te protesteren en beginnen er bijvoorbeeld nek- en rugklachten op te spelen. Ook deze werk- of stress gerelateerde klachten kunnen goed worden behandeld.

SPORTMASSAGE OP MAAT

Verschillende mensen, verschillende behoeften. Een wielrenner heeft een andere aanpak nodig dan een atleet, een schilder of een programmeur. Er is behoefte aan een (preventieve) sportmassage op maat. Door onze jarenlange ervaring in het begeleiden van diverse mensen, topsporters,  gehandicapte sporters en amateur sporters in diverse takken van sport,  wordt de beste behandeling gegeven!

Tijdens een behandeling wordt er gebruik gemaakt van uiteenlopende (massage)technieken en indien nodig van verschillende tapetechnieken of dryneedling.

Het is ook mogelijk om behandelingen op locatie te krijgen; bijvoorbeeld sportverzorging tijdens een sportevenement, trainingsstage of bij een sportvereniging.

Behandelingen

Gespecialiseerde sportmassage voor (top)sporters

sportmassage voor sporters

Iedereen die sport wil zich graag fit voelen, fit zijn en fit blijven. Helaas komt het vaak voor dat er blessures door overbelasting ontstaan, die het onmogelijk maken om lekker te kunnen sporten. Een goede begeleiding van de sporter is erg belangrijk, van een goed opgebouwde training tot het goed verzorgen van je lichaam.

Verschillende sporten, verschillende behoeften. Een wielrenner heeft een andere aanpak nodig dan een atleet of een voetballer. Er is behoefte aan een (preventieve) sportmassage op maat. Door mijn ervaring in het begeleiden van (top)sporters en gehandicapte (top)sporters in diverse takken van sport (zoals voetbal, marathon, atletiek, triathlon, volleybal, (baan)wielrennen, hockey, badminton) wordt de beste behandeling voor de individuele sporter gegeven!

Door middel van een sportmassage kun je de spieren extra aandacht geven in de aanloop naar bijvoorbeeld een wedstrijd, maar ook bij het herstel na een training. De massage is er vooral op gericht om ongemakken (spierpijn, vermoeidheid en stijfheid) te bestrijden en is een zeer goed hulpmiddel om de conditie van spieren te bevorderen, spierpijn te voorkomen of verminderen en het herstelproces te versnellen en te ondersteunen. Een sportmasseur kan aangeven wanneer spieren te veel belast worden en er blessures op de loer liggen.

Sportmassage

massage

Door onze alledaagse bezigheden hebben spieren veel te lijden en kunnen allerlei klachten ontstaan. Deze spierklachten zijn niet veel anders dan die van sporters. Een sportmassage kan in deze gevallen zeer nuttig zijn en voor veel verlichting zorgen en zal door uw spieren hartelijk worden ontvangen. Een regelmatige massage kan veel stress gerelateerde klachten verminderen of wegnemen, kortom bijdragen aan de algehele gezondheid! Een massage werkt herstelbevorderend en ontspannend voor de spieren en geeft een verbeterde aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen.

Spieren en de bijbehorende structuren hebben bij belasting vaak veel te lijden. Dit uit zich in bijvoorbeeld spierpijn, vermoeidheid en stijfheid. Sportmassage is een goede manier om het herstel te bevorderen. De massage is er vooral op gericht ongemakken te bestrijden en is een zeer goed hulpmiddel om de conditie van spieren te bevorderen.

Sporttherapie

sporttherapie

Sporttherapie, behandeling en herstel van blessures
Iedereen die sport wil zich graag fit voelen en fit zijn. Helaas komt het vaak voor dat er blessures en overbelastingsklachten ontstaan die het onmogelijk maken om lekker te kunnen sporten. Een goede begeleiding van de sporter is hierin erg belangrijk, van een goed opgebouwde training tot aan het goed verzorgen van je lichaam. Een sportmasseur kan aangeven wanneer spieren te veel belast worden en er blessures op de loer liggen.

Wanneer er toch een blessure ontstaat kan deze meestal goed behandeld worden. Door een gedegen kennis van de anatomie, de (patho) fysiologie van blessures is een sporttherapeut in staat een voorname rol te spelen in het therapeutisch behandelen en begeleiden van sporters met een (overbelastings) blessure. Hij heeft kennis van het scala aan verschillende ontstaansfactoren van een sportblessure en over het normale en het afwijkende herstel ervan. Een sporter met zijn blessure kan worden begeleid vanaf het moment van blessure tot aan het moment dat de sporter zijn sport weer kan hervatten.

Een blessure kan effectief worden behandeld met behulp van diverse technieken zoals:
- bindweefselmassage
- dryneedling
- triggerpointtherapie
- mobilisaties gewrichten en van de wervelkolom
- oefentherapie
- sportmassage
- medical taping

Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de blessure, maar ook naar eventuele andere factoren die de blessure zouden kunnen veroorzaken of in stand houden. Het doel is om de sporter goed te laten herstellen en op een verantwoorde manier terug te laten keren op het oorspronkelijke niveau.

Uiteraard hebben niet alleen sporters te maken met (overbelastings) klachten. Door bijvoorbeeld werk en stress kunnen er allerlei lichamelijke problemen onstaan, die behoorlijk beperkend kunnen zijn voor de dagelijkse bezigheden. Voorbeelden hier van zijn lage rugklachten, nekklachten en schouderklachten. Het doel is om ook deze klachten te behandelen met dezelfde technieken en de patient te begeleiden in het herstel. Er wordt toegewerkt naar een situatie zonder klachten, zodat er geen belemmering is in het dagelijkse leven.

Dry Needling volgens Tissue Needling Concept

dryneedling

In Nederland is dry needling een therapievorm die vrij nieuw is. Dry needling is een techniek waarbij een zeer dun naaldje door de huid en spier direct in een triggerpoint wordt geprikt. Zo’n triggerpoint is een zeer plaatselijke verharde en pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van allerlei pijnklachten. Deze klachten kunnen direct bij het triggerpoint of op enige afstand worden gevoeld.

Alle pijnproblemen waarbij triggerpoints (mede) de oorzaak zijn, kunnen behandeld worden met dry needling. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan rug- en schouderpijn, armpijn (tenniselleboog, carpaal tunnel syndroom, RSI-achtige klachten), spanningshoofdpijn, migraine, kaak- en kiespijn, oorpijn, (uitstralende) beenpijnen en krampen. 

Hoewel er gebruik wordt gemaakt van acupunctuurnaaldjes, zijn er toch grote verschillen tussen acupunctuur en dry neelding. Binnen TNC is een zeer effectieve synthese gemaakt van Westerse, neurofysiologische inzichten met betrekking tot pijn(verwerking), segmentale relaties, myofasciale triggerpoints, dry needling én een aantal krachtige elementen uit de acupunctuur.

De meeste patiënten voelen het inzetten van de naald niet. Bij het aanprikken van het triggerpoint kan een twitch respons optreden. Sommige patiënten omschrijven dit als een elektrisch schokje, anderen als een kramp gevoel. Na de behandeling voelen de meeste patiënten een zeurderige of spierpijnachtige plek, meestal op de plaats waar geprikt is of waar de oorspronkelijke pijnklacht was. Dit duurt normaal gesproken enkele uren tot 2 dagen. Hoewel de pijnklachten soms al na de eerste keer sterk kunnen verminderen, duurt het meestal meerdere behandelingen voor een blijvend positief effect wordt waargenomen.

Medical Taping

kinesiotape medical taping

Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging, maar zijn daarnaast ook bepalend voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven. Voortbouwend op deze gedachten, werden er diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie kon ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd.

De positieve invloed op spieren, gewrichten en doorbloeding zorgt ervoor dat de pijn snel afneemt en dat de hersteltijd van het weefsel ongeveer drie keer zo snel kan verlopen. De tape kan een aantal dagen blijven zitten, zodat er eigenlijk een behandeling van 24 uur per dag wordt bereikt. Ook dat bevordert het herstel natuurlijk aanmerkelijk.

 Tijdens de ontwikkeling van deze methode bleek al snel dat het toepassingsgebied veel uitgebreider is alleen het behandelen van spieren. Behandeling van blessures, reduceren van vochtophopingen (bijvoorbeeld na een enkelverzwikking), behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Ook bijvoorbeeld bij hoofdpijn, verkoudheid, hooikoorts of het behandelen van een bloeduitstorting behoort MTC tot de mogelijkheden. Het Medical Taping Concept is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.

Medical Taping bij hooikoorts

Deze tape geeft bij zo'n 80% van de mensen vermindering van hooikoortsklachten; van 100 keer niezen op een dag naar 3 keer per dag tot heftige hooikoorts en na tapen klachtenvrij grasmaaien zonder medicatie. 

Na 1x tapen is al een positief effect merkbaar, het advies is om de tape minimaal 5 dagen te laten zitten. De tape mag nat worden, dus douchen of zwemmen is geen probleem. Door een tweede tape aan te leggen na 1 week kunnen klachten nog sterker afnemen. Kosten € 5,- per sessie. 

Ons team

Vanuit huis heb ik 12 jaar geleden Steefit opgericht en zo door de jaren heen veel sporters en mensen met uiteenlopende klachten behandeld. Sinds oktober 2016 heb ik mijn eigen praktijkruimte binnen Fysio Holland Topsportcentrum. 

We richten ons op de begeleiding van sporters en bewegende mensen zodat hun gezondheid en conditie wordt behouden, verbeterd of hersteld. Belangrijk onderdeel hierbij is de preventie van blessures en overbelasting. Maar ook kunnen er buiten het sporten allerlei spierklachten ontstaan, die het functioneren in het dagelijks leven sterk kunnen beinvloeden. Wij werken samen met (sport)fysiotherapeuten en andere therapeuten in de regio.

stefan krabbendam

Stefan (sporttherapeut)

Zelf heb ik altijd met veel plezier gevoetbald. Na een ernstige enkelblessure moest ik uiteindelijk stoppen met het uitoefenen van mijn sport. Ik ben toen de opleidingen  tot sportmasseur en sporttherapeut gaan volgen. Zo bleef ik toch verbonden met sport en ik kon op deze manier iets betekenen voor mensen die graag hun sport willen beoefenen. Naast het werk in mijn eigen praktijk, ben ik momenteel actief als sportmasseur op het topsportcentrum Papendal en heb ik ruime ervaring met topsporters en veel uiteenlopende sporten. Verder ben ik actief geweest als sportmasseur bij diverse voetbalclubs (vv Spijkenisse en vv Nieuwenhoorn). Hiernaast ondersteun ik diverse sportevenementen door sportverzorging op locatie aan te bieden. Voor atletiekvereniging Pallas'93 en Voorne atletiek ben ik aanwezig bij de marathon in Rotterdam en ik ondersteun diverse loop evenementen in de regio. Ook verzorg ik voor Myos Opleidingen de cursussen Therapeutisch Tapen.

Marjolein (fysiotherapeut en sportmasseur)

Mijn naam is Marjolein van Baren, een fysiotherapeute met grote passie voor sportmassage en het menselijk lichaam; een fantastische bewegingsapparaat. Ik ben sinds 2010 werkzaam in de (para)medische wereld en sinds 2018 combineer ik dit met sportmassage en bootcamptrainingen. Mijn doel als sportmasseur is op een professionele en respectabele wijze behandelen voor het beste resultaat. Positief, motiverend en sportief zijn kernwoorden die mij als persoon kort beschrijven. Verder ben ik actief geweest als sportmasseur bij vv Rockanje en ik ben actief als sportmasseur op het topsportcentrum Papendal .

Teamlid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis.

Tarieven

Sportmassage op maat 
per 30 minuten

€ 28,50

Sportmassage op maat 
per 60 minuten

€ 55,-

Strippenkaart 150 min

€ 135,-

Strippenkaart 300 min 

€ 257,- 

Sportmassage op locatie 
sportverzorging bij evenementen

€ prijs op aanvraag
  • Prijzen zijn incl. 21% BTW en zijn geldig vanaf 1 april 2017.
  • Het gebruik van handdoeken is bij de prijs inbegrepen.
  • Steefit-kaarten zijn een jaar geldig, openstaande kaarten zijn niet inwisselbaar tegen geld.

* Bent u op zoek naar (extra) ondersteuning voor uw selectie in bijvoorbeeld de voorbereiding van het seizoen of het gehele seizoen, neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. Ondersteuning kan gegeven worden op locatie of in de praktijk.

Contact & Bereikbaarheid

Steefit is gevestigd binnen Fysio Holland

Van Zandvlietplein 20

3077 AA Rotterdam

Bel of app: 06-13759517

Mail voor informatie: info@steefit.nl


Bij het Topsportcentrum kunt u gratis parkeren.

De ingang van de praktijk zit aan de linkerkant van het

gebouw.

Via de stalen trap kunt u naar de praktijk, u vindt ons

op de eerste verdieping.

Steefit sportmassage Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag

14.00 - 17.00u

Donderdag

18.00 - 21.00u

Vrijdag

13.00 - 16.00u

Wilt u een afspraak buiten deze tijden, geen probleem!

Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Ervaringen

Bart van Nunen, sinds dit jaar ga ik wekelijks langs bij Steefit voor een sportmassage. Voor een sporter is het erg belangrijk om je lichaam goed te onderhouden. Daarom zie ik het krijgen van een goede massage  als een "must". Bij Stefan heb ik naast het krijgen van een hele goede massage ook duidelijk het gevoel dat dit echt de passie is van mijn masseur en het is ook altijd gezellig. Hij masseert niet alleen in Hellevoetsluis maar is ook op Papendal te vinden, waar hij eigenlijk alle soorten sporters wel eens onder handen krijgt.  Ik ga verhuizen naar Papendal en ik heb onwijs veel zin in deze nieuwe stap, hopelijk gaan we elkaar daar nog vaak tegen komen!

Remko Kap, Pallas'93: Ik doe vrij fanatiek aan hardlopen en ga preventief een paar keer per maand naar Steefit. Ook al heb ik het idee dat ik nergens last van heb, toch blijkt regelmatig dat mijn spieren dit wel nodig hebben. Telkens weer zijn er “gevoelige” plekken te vinden waar ik dacht geen last van te hebben. Voorkomen is beter dan genezen is mijn idee. Ook wordt er verder gedacht dan alleen het probleemgebied te masseren, door toepassen van bijvoorbeeld Medical taping welke langer een behandeling geeft dan alleen de duur van de massage of wordt de onderrug onderhanden genomen. Kortom een goed pakket wat ik niet meer kan en wil missen bij mijn inspanningen.

Ik ben Raymond Wissink, LT3 trainer en praktijkbegeleider in de sport en lid van Pallas 93. Na lang blessureleed door een motorongeval ben ik weer gaan hardlopen. Om dit een beetje gestructureerd te doen ben ik dit gaan doen via atletiekclub Pallas93 in Hellevoetsluis. Wanneer je een sport intensief beoefent, ga je verder nadenken over de verzorging van je lichaam. Lopend Nederland maken gemiddeld 72.000.000 sporturen in een jaar. Dit levert 110.000 blessures op. Je bent bij 1000 sporturen ongeveer 15,5 uur geblesseerd. Ik kwam tot de conclusie dat sportmassage daar wel een goed middel voor kon zijn.  Hierdoor kan ik allerlei lichamelijke en geestelijke problemen beter het hoofd bieden. Sportmassage is voor mij een perfecte manier om mij voor te bereiden op een prestatie. 

Marielle Weerdenburg: Door onbekende oorzaak kreeg ik last van een spier onder/achter mijn schouderblad. Na zeker 2 jaar bij verschillende fysiotherapeuten te hebben gelopen kwam ik bij toeval bij Steefit terecht. En wat de fysio niet voor elkaar kreeg, kreeg Stefan wel voor elkaar. De klacht werd niet alleen minder maar is uiteindelijk ook helemaal verdwenen. Toen mijn man last kreeg van een tenniselleboog heb ik hem aangeraden om ook naar Steefit te gaan. Ook bij hem waren de klachten met een aantal behandelingen verdwenen. Hoewel we allebei nu pijnvrij zijn komen we allebei toch nog ongeveer 1 x per maand bij Stefan zodat de spieren in de rug goed losgemaakt worden en blijven.

Partners & Sponsoring